Onderzoek naar het welzijn van vrouwen

Onderzoek naar het
welzijn van vrouwen

Selle SMP is ook onverslaanbaar voor vrouwen: dit is wat de eerste wetenschappelijke publicatie gewijd aan de vrouwenwereld aantoont.

Fietsen is een sport die ook veel door vrouwen wordt beoefend, met meerdere gunstige aspecten op het gebied van gezondheid en kwaliteit van leven. Aan het fietsen zijn echter ook een aantal risico's verbonden, vooral wanneer niet de juiste aandacht wordt besteed aan de keuze van die componenten, zoals het zadel, die een sterke impact hebben op ons lichaam.

anatomia donna

Vaak treden problemen op in het urogenitale gebied zoals: pijn, gevoelloosheid, oedeem, anorgasmie, urineweginfecties en zadelpijn.

Voor het eerst ter wereld heeft een medisch team de effecten van het zadel op de vrouwelijke geslachtsorganen en op het welzijn van wielrenners bestudeerd. 33 professionele wielrenners werden onderworpen aan een intensieve reeks experimentele tests die de effecten van verschillende soorten zadels op de gezondheid, het comfort en de prestaties bestudeerden, waarbij ondubbelzinnig de effectiviteit van de SMP-zadels werd aangetoond voor het behoud van het welzijn en de gezondheid van fietsers, dankzij de afwezigheid van compressie en de natuurlijke doorbloeding van de privégebieden.

prostata benessere donna

De wetenschappelijke nauwkeurigheid en onpartijdigheid waarmee de tests werden uitgevoerd en de verwerkte gegevens worden bevestigd door de publicatie van het onderzoek in het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift "Science & Sports".

pdf

Download PDF / Bekijk PDF online