Onderhoud en controle van het zadel (Instructie)

Onderhoud en controle van het zadel

Onderhoud en controles

Eventuele kleine imperfecties in uw SMP zadel zijn de beste garantie dat dit een product betreft dat op ambachtelijke wijze met de hand is afgewerkt. Oppervlakkige verwering en kleurverlies, ook bij een beperkt gebruik dienen te worden beschouwd als een natuurlijk proces dat te wijten is aan het gebruik en de blootstelling aan de atmosferische invloeden. Bepaald zweet en irritatiewerende zalf kunnen de bekleding aantasten.

 

DE BEKLEDING ONDERHOUDEN

  • Schoonmaken met een vochtige zeemleren doek of producten die zijn aanbevolen door Selle SMP.
  • Geen reinigingsmiddelen of hogedrukreinigers gebruiken.
  • Bepaalde soorten zweet, in combinatie met het gebruik van crèmes op intieme plekken kunnen van de onderkant van de broek naar het zadel doorlopen. Dit fenomeen kan de bekleding van het zadel beschadigen en het effect van de dragers die zich tussen de bekleding en de opvulling en rand van het zadel teniet doen. Er wordt daarom aanbevolen niet te veel crème te gebruiken.
  • Het gebruik van specifieke broeken voor MTB, All Mountain en Downhill, gefabriceerd met schurende stoffen (bv. Corduroy), kan een abnormale slijtage van de bekleding van het zadel veroorzaken.
  • Om de weerstand tegen wrijvingen te verbeteren, de gebruiksduur te verlengen en de bekleding van uw zadel te beschermen door de reiniging ervan te bevorderen, raden wij het periodieke gebruik van de doekjes SMP Saddle Leather Wipes aan.

Non osservare queste avvertenze può danneggiare il rivestimento della sella.

 

VEILIGHEIDSCONTROLES

  • Controleer regelmatig of de blokkering van de zadelstang niet is “losgeraakt”, haal de blokkering eventueel aan;
  • Controleer regelmatig of er tussen de “vork” (metalen frame) en het “zadelvlak” (kunststof frame) geen sprake is van bewegingen/ speling. Gebruik het zadel niet als het beweegt en wend u tot uw Selle SMP verkoper;
  • Probeer het zadel zorgvuldig schoon te maken en de koppelvlakken met de zadelpen een beetje te smeren als het zadel geluid maakt; • Controleer of het zadel geen barsten vertoont, gebruik het niet als dit het geval is;
  • Controleer of de carbonfiber delen geen barsten vertonen. Gebruik het zadel niet als dit het geval is (lichte slijtage of luchtbellen in de transparante lak zijn niet van invloed op de veiligheid en de functionering van het product).

GEBRUIKSLIMIETEN

De zadels van SMP zijn technisch en klinisch gezien de meest geavanceerde zadels die de markt nu aanbiedt.

Desondanks is een verkeerd gebruik of misbruik van een van deze zadels niet toegestaan. Hierdoor wordt immers schade veroorzaakt, ook na een kort gebruik.

Gezien de aard van het product wordt de gebruiksduur ervan voornamelijk door de gebruiksvoorwaarden bepaald. De afgelegde kilometers, het terrein, de klimaat- en weersinvloeden, de fysieke en biodynamische eigenschappen van de gebruiker zijn de belangrijkste factoren die een langere of kortere gebruiksduur bepalen. Ongeacht de slijtage raden we u aan het product na 15.000 / 20.000 km te vervangen.

Ongeacht de gebruiksintensiteit moet u het zadel vervangen als u vaststelt of vermoedt dat barsten zijn ontstaan.

Download het gebruiks- en onderhoudsboekje