Waarom een specifiek gamma zadels? Aan welke eisen moet een e-bike voldoen?

Fietsen op een elektrische fiets vergt dankzij de hulp van de motor veel minder krachtinspanning, ook op lange afstanden. Op die manier wordt ons lichaam evenwel veel minder ondersteund door de duwkracht van de benen op de pedalen, maar veel meer door het zadel.

De zithouding op een elektrische fiets houdt veel minder variaties in vergeleken met een traditionele fiets waarbij het lichaamsgewicht vaker verplaatst wordt. Bijvoorbeeld, op een elektrische fiets hoeft men niet rechtop te gaan staan op de pedalen om moeilijke tracés te overwinnen of om meer duwkracht te krijgen. De druk op het perineale gebied is dus constant.

Bovendien wees een recent onderzoek van de Universiteit van Zürich aan dat een e-bike gemiddeld meer uren per week gebruikt wordt ten opzichte van een traditionele fiets.

Deze factoren dragen bij aan de meest voorkomende problemen in het perineale gebied en aan de geslachtsdelen, zoals een tintelend gevoel of pijnlijk gevoel, zowel bij de man als de vrouw.

De exclusieve ergonomie van Selle SMP zorgt er, dankzij het gamma E-BIKE Concept voor dat de druk in het perineale gebied en aan de geslachtsdelen weggenomen wordt.  Het onderzoek naar de geometrie van de vulling met gedifferentieerde dichtheid ter hoogte van de steunpunten vermindert de druk op de ischiatische botten die het lichaamsgewicht ondersteunen met 30%, ook dankzij de extra laag in Gel.

Het resultaat is een ongeëvenaard comfort en welzijn voor wie van de elektrische fiets houdt.

De nieuwe bekleding Velvet Touch in mat zwart is heel aangenaam bij het aanraken en garandeert duurzaamheid en stevigheid.

Ons nieuw gamma zadels behelst 4 modellen, E-CITY, E-TRK, E-SPORT Medium en E-SPORT Large, en is aangewezen voor elke discipline, voor wie hem alleen in de stad gebruikt of voor wie sportiever aangelegd is.

We nemen een kijkje naar de nieuwe modellen E-BIKE Concept:

E-CITY: zadel met ruime vorm en gulle vulling, perfect voor de traditionele en plooibare elektrische citybike, waarbij de zithouding comfortabel is en het lichaamsgewicht voornamelijk op de ischiatische botten rust. 

E-SPORT: model bedacht voor de Mountain Bike, race- en gravelfiets, waarbij de zithouding veel meer naar voor helt, met een gevoelige draaiing van het bekken en minder belasting van de ischiatische botten.

E-SPORT is te verkrijgen in twee verschillende breedtes, E-SPORT Medium en E-SPORT Large, naargelang de eigen voorkeur en persoonlijke lichaamskenmerken.

E-TRK: het meest veelzijdige zadel in het gamma E-BIKE Concept. Ontwikkeld voor toerisme en trekking: E-TRK combineert comfort en prestaties en is een perfecte keuze voor elk type van fiets.

Het gamma E-BIKE Concept behelst alle ergonomische kenmerken gebrevetteerd door Selle SMP, met het oog op uw comfort en welzijn:

  • het centraal kanaal is volledig open en de typische punt in de vorm van een arendsbek maakt komaf met de druk in het perineale gebied en ter hoogte van de geslachtsdelen, door de natuurlijke bloedsomloop te bevorderen;
  • de lengte van de structuur zorgt voor een maximale regering van het zadel en de geometrie bevordert een stabielere zithouding, voor meer efficiëntie tijdens het fietsen en minder energieverspilling;
  • De hogere achterzijde helpt om correct op het zadel te blijven zitten, vooral tijdens de versnellingen die typisch zijn voor de elektrische fiets en bij het aanpakken van steile hellingen. Het ergonomisch design beschermt het stuitbeen tegen stoten en trauma’s.
Deel dit bericht: