Trainen op rollen is niet hetzelfde als buiten trainen, dat staat vast. De fietsritten zijn korter en frequenter (we brengen toch veel tijd door op de fiets) en de positie op het zadel is altijd dezelfde. Laten we het eerlijk toegeven, in deze maanden van quarantaine hebben we de fiets heer erg gemist. Hoewel velen onder ons konden rekenen op een stel rollen en een aantal gelukzakken toch van de open lucht konden genieten, het is nog niet zeker hoe we in alle vrijheid de fiets weer kunnen oppakken.

Maar wij blijven niet bij de pakken zitten en kozen voor het fietsen thuis. Velen onder u vroegen ons wat het juiste zadel is om thuis te trainen. Het antwoord is het Gelzadel.

Het Gelzadel Selle SMP heeft een laag Gel die het hele oppervlak van het zadel bedekt: vrijwel het hele zitvlak is bedekt met Gel. Deze speciale technologie die onze zadels onderscheidt draagt ertoe bij dat de druk op de contactpunten met 30% verlicht wordt. Kortom: comfort. Bovendien zijn er ook al onze ergonomische zadels. We kunnen dus gerust stellen dat het welzijn echt totaal is.
De Gel van de onze zadels is bovendien zelfmodellerend. Dit betekent dat het zich aanpast aan uw lichaam en zithouding. De positie tijdens het trainen is inderdaad wel vaster, maar microbewegingen zijn er altijd. Bovendien, is dit een voordeel als u het Gelzadel ook voor ritten buitenshuis wilt gebruiken en voor de klassieke training.

De zadels die we aanbevelen voor het trainen op rollen zijn die van het gamma Well. Er zijn drie modellen: Well S Gel, Well Gel en Well M1 Gel. Het verschil zit in de ergonomische vorm van het zadel dat zich aanpast aan uw bekken, in functie van de breedte van de zitbeenbotten. Om te weten welk model geschikt is voor u, raden we aan onze app saddle Finder te proberen. Beschikbaar op onze site en voor Android en iOS.
Net zoals al onze zadels, zijn ook de modellen Well unisex. Overigens passen ze zowel op de mountainbike als op de racefiets. Uiteraard zijn ze geschikt voor het trainen thuis of buiten. De zadels Well zijn misschien daarom wel de meest op prijs gestelde modellen van Selle SMP!

Deel dit bericht: