De zadels SMP zijn stuk voor stuk makkelijk en veilig. Wij zetten ons dagelijks in voor dit doel en hebben zo het bestaan van Valse zadels SMP ontdekt. We hebben ons uiteraard onmiddellijk ingezet om dit fenomeen te bestrijden.

Een onaangename ontdekking op de beurs van Taipei

Alles begon op de beurs van Taipei, de Taipei Cycle 2014. Op de stand van een Chinese onderneming hebben we de eerste valse zadels zien liggen. Vanaf dat moment zijn vele andere valse zadels gaan opduiken, niet alleen op beurzen maar ook op heel wat internetsites en online stores, waarvan een aantal erg bekend op wereldniveau en anderen meer lokaal in verschillende landen.

Selle SMP Full Carbon fake: het meest nagemaakte model

De meeste nepproducten die in de handel te vinden zijn. zijn replica van ons model Full Carbon, het zadel SMP volledig in koolstofvezel en een spilfiguur in ons aanbod van zadels.

Het is niet alleen een licht zadel, maar het is ook bestudeerd tot in de kleinste details om elke wielrenner de grootste fysische-mechanische weerstand te bieden, ongeacht zijn lichaamsgewicht. Dit zadel is overigens onderworpen aan heel wat tests en het ontwerp is gebrevetteerd. Daarom kunnen we stellen dat de Zadels SMP Full Carbon makkelijk en veilig zijn, net zoals onze andere zadels.

Hoe we het probleem aangepakt hebben

Vertrekkend van deze essentiële waarden en met de nodige vastberadenheid hebben we beslist het probleem meteen aan te pakken, en wel op twee manieren.

- onderzoek en rechtszaak in China: we hebben de producenten van de nepzadels opgespoord en een rechtszaak ingesteld die we gewonnen hebben, zowel in eerste instantie als in beroep.

- monitorering en bestraffing online: we zijn overgegaan tot het screenen van alle verkoopplatforms in de wereld om de te koop gestelde nepproducten op te sporen. Vervolgens hebben we elke advertentie voor de verkoop van nepproducten aangeklaagd.

Een kwestie van veiligheid

We hebben ook heel wat tests uitgevoerd: zowel intern als extern in samenwerking met gecertificeerde organismen. We hebben ons origineel zadel SMP Full Carbon vergeleken met dat van de Chinese producent. De resultaten hebben totaal verschillende niveaus van weerstand tegen belasting aangetoond, uiteraard ten gunste van onze zadels SMP.

Het gaat er dus niet enkel om onze reputatie te beschermen. Het gaat hier om uw veiligheid en wij willen vermijden dat u producten van slechte kwaliteit koopt die uw gezondheid kunnen schaden.

We hebben immers klachten ontvangen van wielrenners die een dergelijk vals zadel Full Carbon van slechte kwaliteit gekocht hadden.

De resultaten van de strijd tegen de valse Zadels SMP

Sinds 2014 hebben we meer dan 10.000 advertenties voor nepzadels op online stores in de hele wereld aangeklaagd en we kunnen dus gerust stellen dat het verschijnsel beduidend minder is. We moeten deze activiteit verderzetten, niettegenstaande de beduidende investeringen en inzet van onze kant.

Er is maar één reden waarom we namaak blijven bestrijden, maar deze reden is heel belangrijk. Namaak is schadelijk voor iedereen: de wielrenners, wijzelf als onderneming en al wie betrokken is in de distributieketen. We zullen er altijd alles voor doen om u en onszelf te beschermen tegen dit verschijnsel.

Deel dit bericht: