Hoe ziet het ideale zadel eruit? Voor ons is het ideale zadel Designed On Your Body, met een ongeëvenaard comfort en dat zich perfect aan uw lichaam aanpast. Voortaan zal het zoeken naar het juiste zadel nog makkelijker worden, dankzij de nieuwe app Selle SMP voor Android en iOS.
Selle SMP stelt talrijke zadels voor, omdat elke fietser en wielrenner anders is. Bovendien, zijn al onze zadels bestudeerd met het oog op de verschillende disciplines en types van fiets. Om het vinden van het juiste zadel nog makkelijker te maken, is er voortaan de app Selle SMP die je in enkele seconden tijd op intuïtieve manier helpt bij het vinden van het juiste model van zadel.

Hoe werkt de app Selle SMP
Saddle Finder in de app vraagt je enkele gegevens die van groot belang zijn om het systeem in staat te stellen het juiste zadel uit te zoeken. Zo wordt je gevraagd hoe vaak je gaat fietsen, welk type van fiets je hebt en waarvoor je die gebruikt. Naargelang de gegevens die je invoert, zal de app aan de hand van een algoritme extra informatie vagen om zo tot een precies resultaat te komen.
Eens alle gegevens aanwezig zijn, stelt de software het meest aangewezen zadel voor. Makkelijk, niet? En snel ook!
De volgende stap bestaat erin het zadel te testen bij een van onze dealers, om uit te maken of het wel degelijk geschikt is voor jouw idee van comfort. Alleen door te proberen kan je bepalen of je het juiste zadel hebt.

Een zadel kiezen voor een mtb, racefiets of andere fiets
Om ook de zadels Selle SMP Professional beter te kiezen, hebben we een nog preciezer gegeven toegevoegd: De maat van je bekken. In functie van je broeksmaat, zal de afstand tussen de botten van je bekken precies bepalen welke vorm je bekken heeft. Wanneer we de precieze lichaamsbouw en het steunvlak kennen, zal de zoektocht naar het ideale zadel nog nauwkeuriger resultaten opleveren. Het zadel Designed On Your Body is niet meer alleen een droom, het bestaat écht.

Weten hoe groot je bekken is om het juiste zadel te kiezen
Het bekken kan op twee manieren gemeten worden.
1. Bij een van onze dealers aan de hand van het S-Tool. Dit is een speciaal instrument (beschikbaar in de versie met kruk of plankje) dat je bekken meet. Het volstaat enkele ogenblikken in de juiste positie plaats te nemen om meteen het resultaat te kennen.
2. Meting thuis met een soepel stuk karton, een potlood, een regel en een tafeltje.
Voor meer instructies, bekijk de tutorial.

Klik hier om de app van Selle SMP te downloaden op je smartphone en tablet: iOS en Android.

Ook voor wie de computer wilt gebruiken, is “Saddle Finder” beschikbaar.

Deel dit bericht: