Al onze producten zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van fietsers te voldoen: comfort, veiligheid, betere prestaties en welzijn. De twee nieuwe Selle SMP F30 en F30c zadels zijn tevens ontworpen om te voldoen aan een specifieke behoefte: om vrij te kunnen bewegen om de juiste positie in het zadel te vinden.

Fietsen op een F30 en F30c zadel is een unieke ervaring. Het nieuwe gepatenteerde ergonomische ontwerp biedt meer controle over de fiets en betere voor- en achterwaartse bewegingen op het zadel. Beide zadels ondersteunen uw bewegingen en helpen u de juiste positie te vinden, die u op elk moment met behendigheid en gemak kunt veranderen.

Het nieuwe ontwerp is in perfecte harmonie met alle functies die de zadels van Selle SMP ergonomisch en onderscheidend maken. Dit is te zien aan de neus van het zadel in de vorm van de snavel van een adelaar die meer comfort biedt bij het fietsen in een lage positie. Het centrale kanaal is volledig open, waardoor elke compressie van het perineale en prostaatgebied wordt geëlimineerd. En tot slot is er de gleuf aan de achterzijde die het stuitbeen beschermt tegen de schokken die worden veroorzaakt door oneffenheden van de grond.

Met deze essentiële eigenschappen als uitgangspunt, werkten we samen met sterke professionele teams en atleten zoals het Bardiani CSF Team (leider van de Giro d’Italia), de Valcar PBM (kampioen van Italië) en de Braidot Twins voor de off-road. Tips, feedback en veldtests hebben ervoor gezorgd dat het SMP F30 zadel en het SMP F30c zadel functioneel zijn, omdat ze zijn ontworpen in samenwerking met de gebruikers.

Nu u weet waarmee de nieuwe zadels zich onderscheiden van de andere producten van Selle SMP, is het tijd om de andere eigenschappen te bekijken.
Allereerst het comfort: de taps toelopende vorm van het centrale en voorste deel zorgt ervoor dat u zich comfortabel voelt en vermijdt wrijving van de dijen tegen het zadel.
De F30 en F30c zijn eenvoudig aan te passen, unisex-modellen en worden aanbevolen voor alle disciplines op de weg en off-road.
In de standaardversie is het zadelrail gemaakt van AISI 304-legering, maar de CRB-versie is ook verkrijgbaar met een zadelrail van ultralichte unidirectionele koolstofvezel.
Beide modellen zijn verkrijgbaar met echte lederen bekleding in het zwart. Als u liever een andere kleur wilt, worden de zadels vervaardigd van een speciale microvezel van de hoogste kwaliteit.

Tot slot ontdekken we het verschil tussen de twee modellen. De F30c is de compacte versie van de F30: deze is 46 mm korter in vergelijking met de laatstgenoemde. De F30c is mede dankzij zijn vorm perfect voor de triatlon.

Bekijk de productkaarten van het SMP F30 zadel en het SMP F30c zadel en verbeter uw manier van fietsen, terwijl u geniet van elk moment.

Deel dit bericht: