Anna Barrero is er eentje!. Haar woorden bruisen van energie, de energie die ze aanwend bij het bikepacken en al haar grootste uitdagingen. Zo zagen we haar vorig jaar tijdens de Ronde van Frankrijk. Samen met andere wielrensters legde Anna dezelfde etappes van de Ronde af, maar de dag ervoor. Zo wilde ze aantonen dat ook vrouwen kunnen deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. Kortom, het ontbreekt Anna zeker niet aan wilskracht.

Deze wilskracht vergezelt haar tijdens haar vele fietsreizen. In dit interview vertelt Anna over haar voorlaatste reis, waarbij ze langs de noordkust van Spanje tot Cabo Finisterra reisde en vervolgens terugkeerde langs de weg naar Santiago.

He Anna, hoe gaat het met je?
Ik ben wat moe.

Wie zou niet moe zijn? Vertel ons even over je voorlaatste reis.
Ik heb gefietst van 1 tot 20 mei. Samen 2000 km en 30.000 m bergop langs singletrack bergwegen.

Vertel ons iets bijzonders.
Een tip voor iedereen: let op want niet elk water is te vertrouwen! Door het water dat ik gedronken heb, heb ik wat maag- en darmproblemen gehad. Ik heb moeten stoppen halverwege het traject, net zoals Dumoulin tijdens de Giro van Italië in 2017.

Heb je nog andere tips voor wie een fietsreis wilt aanvatten?
Eerst en vooral: neem zo min mogelijk bagage mee. Laat alles wat “eventueel nuttig kan zijn” thuis. Bikepacking betekent zich vrij en minimalistisch voelen.
Ten tweede: kies een fiets die geschikt is voor jouw zithouding en het juiste zadel heeft, anders zou je reis zich van een leuke uitstap wel eens kunnen transformeren in een pijnlijke en ongemakkelijke reis.

Vertel over he zadel en waarom het gepast is voor jou.
Het zadel dat ik gebruikt heb is Dynamic, hetzelfde als tijdens de Ronde van Frankrijk. Het past zich perfect aan mijn lichaam aan, ik heb nooit problemen gehad (en dat was mijn grootste zorg gezien de lange ritten, vele dagen na elkaar).

Wat zijn je plannen voor de komende maanden?
Ik ben van plan nog veel meer fietsreizen te ondernemen. Ik zal die documenteren voor een bedrijf. Door de foto's, verhalen en beschrijvingen online te publiceren, kunnen ook anderen ervan profiteren.

Onlangs nam Anna deel aan een bikepacking in de Pyreneeën, een rondreis van 3 dagen in het Nationaal Park van Aigüestortes. Ook voor deze reis koos Anna voor het zadel Dynamic, en daar zijn wij heel fier over. Het is een fantastisch parcours geworden, met adembenemende vergezichten en ondenkbare ontmoetingen met hartelijke koeien en paarden. Zelfs schrijft ze: “That is what life is all about”.

Deel dit bericht: