Met zijn opkrullend snorretje lijkt Gosse van der Meer een wielrenner uit langvervlogen tijden, toen het voorwiel van de fiets zoveel groter dan het achterwiel was. Toch komt Gosse uit de eenentwintigste eeuw en gaat hij de uitdaging van elke wedstrijd cyclocross aan met de glimlach en de juiste ingesteldheid!

We spraken met hem bij zijn terugkeer uit China, op het zadel van zijn Selle SMP Blaster: zijn verhaal.

Hoe voel je je dit seizoen?
Dit is het tweede jaar dat ik niet meer afhankelijk ben van een team, en da’s een heel verschil. Ik voel me beter want ik heb me toegelegd op de training, met mijn eigen ritme en op mijn eigen manier, zonder dat ik bij de aanvang van de belangrijkste wedstrijden al uitgeput ben, want dat gebeurde wel eens in het verleden. Ik heb geïnvesteerd in mezelf en ik voel dat ik nu meer kan geven.

Vertel ons over je reis in de Verenigde Staten.
De reis in Amerika was ronduit fantastisch! Deelnemen aan wedstrijden in de Verenigde Staten is heel anders als we kijken naar alle aspecten voor en na de wedstrijd. Er zijn interessante wedstrijden voor amateurs en grootse muziekfestivals. Verder heb ik heel wat fantastische personen ontmoet en een aantal van de mooiste parcours voor mtb mogen ervaren!

Wat kan je ons vertallen over de wedstrijden in China?
Wedstrijden rijden in China is heel wat anders! De verplaatsingen duren heel lang. Tussen twee wedstrijden in heb ik wel eens drie dagen lang moeten reizen. En wie zit graag zo lang in een autobus?

Niemand denk ik! Wat gaat er door je hoofd op die momenten?
Ik probeer zoveel mogelijk te rusten, maar het belangrijkste is goedgezind blijven: me blijven amuseren zonder me te vervelen. Daar put ik veel kracht uit: altijd goedgezind en positief blijven!

En dat kan je zien: je staat altijd glimlachend op de foto! Je lijkt nooit moe of teleurgesteld. Wat zou je in dit opzicht aanraden aan jongeren die cyclocross willen rijden?
Mijn advies is: amuseer je! Het maakt niet uit als je valt (tijdens de training blesseer je je niet als je weet hoe te vallen). Stap zo vaak mogelijk op je cyclocrossfiets en leg de lat steeds hoger. Begin met korte ritten en probeer er zoveel mogelijk tijd aan het besteden. Zo wordt je handig op de fiets, raak je ermee vertrouwd en leer je goed bochten nemen.
Eerlijk gezegd weet ik zelf niet meer hoe vaak ik val elk seizoen: tijdens de training probeer ik altijd mijn grenzen te kennen en te verleggen!

Vervolg...

Deel dit bericht: