We praten graag met de atleten die de zadels Selle SMP gebruiken. We weten graag wat hen boeit en wat hun geheimen zijn. Deze keer zijn we in Thailand, in Bangkok. Hier, waar de pieken van de tempels zich verstrengelen met de moderne wolkenkrabbers, woont Narissara Inthavongsa, atlete en model. Dit is wat zij ons te vertellen had.

Narissare, hoe ben je wielrenner geworden?
Ik ben beginnen fietsen om in beweging te blijven en ben pas wielrenner geworden toen ik het W2 vervoegde, het eerste vrouwelijke wielerteam van Thailand. Dit is al jaren geleden, toen Thailand nog geen vrouwelijk wielerteam had. Toen ik slaagde voor de test en toegelaten was tot het team ben ik hard gaan trainen om sterker te worden. Ik train 2 uren per dag op de rollen na het werk en neem elke maand deel aan 1-2 grote wielerwedstrijden.

Wanneer ben je beginnen fietsen en waarom?
De fiets is mijn passie: ik hou er van jongs af aan van. Overigens is fietsen de beste manier om zich te ontspannen en te trainen.

Wat boeit je zo aan de fiets?
Wanneer ik in de natuur fiets voel ik me vrij en ontspannen. Wanneer ik race om mijn grenzen te verleggen, amuseer ik me. Maar het is niet zozeer de sensaties op de fiets waar ik van hou. Het is meer de band die ontstaat met de fans: dat is het mooiste.

Wat zijn je favoriete parcours?
Er zijn twee parcours in Thailand die ik graag afleg. Het eerste is in het Doi Inthanon National Park, waar ik de moeilijkste helling tot nu gevonden heb. De gemiddelde helling haalt maar liefst 12% en het parcours is een continu stijgen en dalen.
Het andere is Happy and Healthy Bike Lane, in Samut Prakan. Dit is een fietsroute van 23,5 km rond de luchthaven van Suvarnabhumi en er is ook een circuit van 1,2 km om te joggen en om de kinderen te leren fietsen. Verder us er een EHBO-post, winkels waar men fietsen kan kopen en huren, een picknickzone, een bar en WC’s.

Wat mag beslist niet ontbreken tijdens een fietsrit?
Een hartslagmeter om te weten hoeveel kracht ik heb en om alle gegevens van mijn fietsrit te registreren.

Dit jaar ben je fors gevallen (gelukkig zonder ernstige gevolgen). Hoe is het herstel gegaan?
Na twee dagen in het ziekenhuis ben ik thuis hersteld, ook dankzij een heel efficiënte zalf. Tot nog toe heb ik 3 ongelukken gehad: ik heb m’n tanden gebroken en mijn heup bezeerd. De littekens storen me niet: het zijn herinneringen. Ondanks alles blijf ik fietsen.

Welk advies geef je aan de vrouwen die fietsen?
Heel wat vrouwen fietsen niet omdat ze pijn hebben door een verkeerd zadel. Men moet meerdere zadels uitproberen om het juiste te vinden. Ik heb het probleem opgelost met Full Carbon Selle SMP. Heel wat wielrenners stellen me vragen over mijn koolstofzadel: ik vind het supercomfortabel.
In Thailand is de zon pittig dus ik raad aan een goede zonnecrème te gebruiken of een foundation die ook becherming biedt tegen de zon.
Sommige vrouwen zijn bang te dikke benen te krijgen door het fietsen. Ik raad aan ongeveer aan 90-110 toeren/min te trappen om dunnere en mooiere benen te krijgen.

We zijn nieuwsgierig, wat betekent je naam op Instagram: auauau?
Mijn bijnaam is eigenlijk au, maar die kon ik niet registreren. Het enige alternatief was herhaling. Ik weet wel dat er geen echte betekenis aan vasthangt en dat het alleen maar een herhaling van mijn bijnaam is, maar het is wel uniek, toch? 😛

Deel dit bericht: