Vanaf dit jaar gebruikt het Team Torpado Südtirol Blacks onze zadels. Het gaat om een samenwerking die vooral gericht is op het ontwikkelen en perfectioneren van onze lijn zadels voor terreinfietsen, aan de hand van praktische tests.

We hebben de eerste feedbacks al
Sandro Lazzarin, Team Manager van de Torpado Südtirol Blacks: "Alle atleten van het team gebruiken de zadels van Selle SMP al - al zijn er momenteel geen competities - en de eerste feedbacks zijn meer dan positief. Wie bijzonder gevoelig is ondervond een beduidende verbetering ten opzichte van het oude zadel. Anderen vonden meteen het ideale zadel en nog anderen, waaronder Katazina, hebben er meerdere moeten testen. Eens dit bijzonder moeilijk 2020 achter de rug zal liggen, hopen we deze uitstekende samenwerking met de broers Schiavon in de toekomst verder te kunnen zetten".

Katazina Sosna en haar avontuur... uit de duizenden!
Katazina Sosna, topatlete van het Team, bevindt zich momenteel in haar geboortestad Vilnius. Telefonisch vertelde ze ons hoe deze merkwaardige periode voor haar verlopen is: "Op 3 april ben ik naar Vinius gereisd en dat is een heuse gelukstreffer geweest. Mijn Litouwse trainer belde me op 1 april met de mededeling dat een vliegtuig vanuit Italië naar Litouwen zou reizen om er Italianen op te pikken. Ik bleef niet bij de pakken zitten en belde meteen de ambassade om te weten of er plaats was voor mij en mijn fiets. Ik verlangde er erg naar om naar huis te gaan en in twee dagen was alles georganiseerd. Deze kans wilde ik niet missen: een geschenk uit de hemel! Zodra ik in Vilnius aangekomen ben heb ik gevraagd de quarantaine door te brengen in het huis van mijn ouders, omdat ik de mogelijkheid had om alleen te zijn op de 2de verdieping. Ik was erg bezorgd want toen ik terugkwam uit Spanje waar ik deelgenomen had aan de etappewedstrijd Andalucia Bike Race, voelde ik me niet zo goed en later ben ik te weten gekomen dat er onder de deelnemers een meisje positief was op het Coronavirus. Mijn ouders zitten hebben een risicovolle leeftijd en ik heb alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen: gelukkig is alles goed gegaan.

Een welverdiende rustperiode
Ik profiteer van deze periode om tijd door te brengen met mijn ouders en opnieuw op ontdekking te gaan van mijn mooie stad. Ik heb dit allemaal erg gemist: wel tien jaar! Ik geniet echt van deze vakantie. Ik ben ook blijven trainen met de mountainbike want Vilnius is rijk aan heuvels, bossen, trails en onverharde wegen langs de rivier. Vilnius is een prachtige stad, bloemrijk en goed verzorgd, bezaaid met fietspaden en fietsers. Vreemd genoeg heeft het in deze periode niet veel geregend zoals de afgelopen jaren. Omdat samenkomen verboden is ben ik altijd alleen op pad gegaan, en ik mis het trainen op snelheid wel. Ik hoop er nog steeds op in september/oktober enkele wedstrijden te mogen rijden: we zien wel.

En het zadel SMP?
Ik kende de zadels van Selle SMP al want ik gebruikte ze wanneer ik op de weg reed met Vaiano. De mountainbike is een heel ander verhaal, omdat men veel meer beweegt op het zadel. Vooraleer het juiste model te vinden heb ik er een aantal getest. Uiteindelijk viel de keuze op het model F30 omdat het heel comfortabel zit en me veel bewegingsvrijheid geeft. Wat al even belangrijk is, vooral voor de vrouwen, is het type van fietsbroek: ook deze moet geprobeerd worden vooraleer het juiste model te vinden.

Deel dit bericht: