We hadden een onderonsje met de Braidot Twins op de vooravond van het jaar waarin de Olympische Spelen plaatsvinden, om te weten te komen hoe Daniele en Luca zich ‘s winters voorbereiden en hoe ze zich geestelijk instellen op Tokyo 2020.
In januari en februari trekt de tweeling zich terug met de nationale ploeg en vervolgens nemen ze deel aan etappewedstrijden om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. Luca is al zeker van zijn convocatie voor Tokyo 2020, samen met Gerard Kerschbaumer. De derde plaats zal verloot worden onder Daniele en Nadir Colledani.

De volgende wedstrijd zal in februari plaatsvinden in Griekenland. Waarom hebben jullie gekozen voor de etappewedstrijden?
Daniele: Omdat die hoog scoren en het is de bedoeling om bij de landen te blijven horen die 3 atleten mogen kiezen. Zo kunnen we helaas niet deelnemen aan de wedstrijden cyclocross. Jammer, want daar hou ik van.
Luca: De winterperiode is overigens heel belangrijk omdat nu het competitieve seizoen opgebouwd wordt.

Hoe trainen jullie nu?
Daniele: Na een twintigtal dagen van totale rust maken we nu korte ritten van maximum 3 uren en nooit binnen de drempel. We wisselen de mtb af met de racefiets en cyclocrossfiets. Maar het merendeel van de training vindt indoor plaats.
Luca: En zo gaan we verder tot in december, waarna we de weg op gaan voor lange afstanden in een gebied met een mild klimaat, waarschijnlijk in Sicilië.

Hoe zijn jullie eetgewoonten in deze periode?
Luca: We eten meer proteïnen en minder koolhydraten.
Daniele: En noten zijn echt onmisbaar!

Hoe trainen jullie indoor?
Daniele: we gaan 3 keer per week naar de fitness. Eerst een uurtje gewichtheffen en daarna core stability.

2020 is het jaar van de Olympische Spelen, wat willen jullie hierover kwijt?
Luca: Het is het belangrijkste Olympische jaar van mijn carrière. Ik ben nu al alles aan het perfectioneren en ik ben heel erg gemotiveerd.
Daniele: Het zal een harde klus worden de derde plaats halen op de Olympische Spelen. Ik zal van bij de eerste seizoenswedstrijden moeten bewijzen er klaar voor te zijn.

Geven jullie ons enkele tips om de fiets te nemen in de winter?
Luca: In de winter is het altijd moeilijk te bepalen wat aan te trekken. Ik raad altijd aan meer lagen te dragen, dit weten we allemaal eigenlijk, maar ervoor te zorgen dat het in het begin zelfs wat fris aanvoelt. Na tien minuten raken we immers direct opgewarmd. Zweten is veel erger, vooral voor de blote delen.
Daniele: Ook het achterste spatbord is heel handig. Wanneer het regent is een natte rug immers heel onaangenaam. Wij gebruiken beiden FAN-GO.

Deel dit bericht: