We praten graag met de atleten, met de coaches en met degenen die hebben meegeholpen de geschiedenis van het Italiaanse wielrennen te schrijven. Daniele Pontoni was tweemaal wereldkampioen veldrijden, nam deel aan de Olympische Spelen in Atlanta en is vandaag de dag een gewaardeerde teammanager. Hij is scrupuleus en voorbereid, een echte motivator voor het veldritteam DP66 Giant Selle SMP Rigoni van Asiago Paolo Leonardi Investimenti, dat erin slaagt om buitengewone resultaten te behalen. Dit is wat hij ons te vertellen had.

“In het begin, toen ik mijn wielerschoenen in de wilgen had gehangen, was het voor mij niet gemakkelijk om een plek te vinden in het wielerveld. Ik had bepaalde verwachtingen als resultaat van de vele beloften die aan mij waren gedaan. Helaas is het zo dat als je van je voetstuk valt, iedereen je vergeet ...

Ik rolde mijn mouwen op en deed verschillende banen, geen daarvan in de wielerwereld. In 2010 opende ik een wielerschool in combinatie met een vakantiehuis, Mont di Bike. Ik werkte toen als ploegleider met het Trentino Cross team. In 2018 heb ik een veldritteam gevormd met mijn initialen en mijn geboortedatum. De resultaten waren meteen vanaf het begin uitstekend: drie titels in de Master Cross Selle SMP, twee titels in het Italiaanse kampioenschap en een titel in het Italiaanse teamkampioenschap. Davide Toneatti en Sara Casasola, zijn de twee rijders die momenteel aan de top staan. Over een paar jaar zullen we veel horen over Davide Toneatti. Hij zal naar verwachting niet alleen een uitstekende veldrijder zijn, maar ook een geweldige sprinter.

Veldrijden groeit en wint met name terrein bij de jeugd. Ouders geven er de voorkeur aan hun kinderen op tracks te laten rijden waar geen verkeer is. Denk maar aan de groei van gravelbikes en mountainbikes. Mensen verplaatsen zich over wegen, fietspaden, voetpaden en secundaire wegen.”

Deel dit bericht: