De zadels Selle SMP zijn buitengewoon. Ons design is anders: de punt is iets naar beneden gebogen, in het midden heeft het zadel een ruime opening, het zitvlak heeft een bijzondere ergonomische vorm en de achterzijde is iets verheven. Al deze eigenschappen zijn belangrijk voor het comfort en men moet er rekening mee houden bij de regeling van het zadel SMP.

Zadels Selle SMP: de regeling is fundamenteel en noodzakelijk voor iedereen
Alle zadels vergen een minimum aan regeling. De onze hebben evenwel een voetje voor.
Met de zadels SMP hoeft u zich niet langer aan te passen aan het zadel! Het zadel past zich aan u aan. Daarom is de regeling van onze zadels nog belangrijker.
Kortom, men kan niet zomaar een zadel monteren, op de fiets stappen en meteen het bos in trekken of de weg op gaan en hopen dat alles ok is. Een niet correct geregeld zadel SMP kan onmogelijk goed zitten, ook niet als u het juiste model gekozen hebt. Het is net als de goede schoenen aan hebben maar de veters te strak aantrekken: dat zit niet goed!
In deze fase van de regeling bepaalt u het comfort. Het is immers nu dat het zadel zich aan u aanpast.
Voor de juiste regeling en inclinatie van het zadel SMP hebt u twee mogelijkheden:
• het zadel eens of meer dan eens regelen en uittesten op de weg, tot het voor u perfect zit;
• een biomechanicus opzoeken.

De positionering van het zadel SMP is kinderspel
Tijdens de eerste fase wordt het zadel gemonteerd: we hadden het er eerder al over. Eens het zadel correct gemonteerd is, kan met overgaan tot de regeling. In deze fase kunt u deze gids raadplegen met d einstructies voor de regeling en inclinatie van het zadel SMP.

Hoe kan men weten of de zadels Selle SMP goed geregeld zijn?
Simpel: wanneer het goed zit. Comfort is iets wat niet met woorden uitgelegd kan worden: het is een mix van persoonlijke gwaaarwordingen. Overigens is de regeling afhankelijk van een reeks van factoren: de hoogte van het zadel SMP, de inclinatie, de positionering op de zadelpen…
Wij willen u helpen om de juiste regeling te vinden en geven u hierbij graag tips.
Het zadel SMP is goed geregeld wanneer het goed zit. Het is net zoals met een kledingstuk dat op maat gemaakt is: het zit gewoon perfect. Zo moet u zich voelen wanneer u op een van onze zadels zit: het moet uw lichaam aanvoelen. Er zijn geen vaste regels, ieder van ons is anders, ieder van ons heeft zijn eigen lichaamsbouw en houding op de fiets. Het zadel moet geregeld zijn om perfect in te spelen op uw vormen en natuurlijke zithouding.
De inclinatie van de zadels Selle SMP en de achterwaartse positie zijn fundamenteel: zoals u kunt zien in deze video (en in de gids die we eerder aanbevolen hebben) varieert de inclinatie van +10 en -25 mm en kan deachterwaartse beweging van het zadel SMP (ten opzichte van het stuur) tot -15 mm gaan.
Na het zadel “waterpas” gezet te hebben, raden we meestal aan het ongeveer 10 mm naar beneden te richten en te beginnen trappen. De fijne afstelling gebeurt altijd op straat. Vergeet daarom nooit altijd een sleutel mee te nemen en indien nodig de inclinatie en achterwaartse positie te regelen in functie van uw gewaarwording.

Hier volgen de typische situaties die u helpen aanvoelen dat het zadel nog geregeld moet worden.
Neiging naar voor te schuiven: als u naar voor neigt te schuiven hebt u waarschijnlijk overdreven met de inclinatie van het zadel, en is de punt te laag. Probeer de punt van het zadel enkele graden per keer omhoog te brengen; stop hiermee zodra u niet meer naar voor schuift.
Druk ter hoogte van de zadelpen: als u druk voelt in de perineale zone is de punt van het zadel te hoog geregeld. Probeer de punt van het zadel enkele graden per keer omlaag te brengen; stop hiermee zodra het onaangenaam gevoel verdwijnt.
Neiging naar voor te bewegen: als u tijdens het fietsen merkt dat u naar voor schuift op het zadel, betekent dit dat het zadel te veel naar achter staat. Probeer het zadel enkele millimeter per keer naar voor te brengen, zonder de inclinatie te veranderen. Stop hiermee zodra u niet meer schuift.
Het zadel duwt u naar voor: deze situatie komt minder vaak voor, enkel wanneer het zadel te veel naar voor staat Probeer het zadel enkele millimeter per keer naar achter te brengen, zonder de inclinatie te veranderen. Stop hiermee zodra het gevoel verdwijnt
Pijn aan de ischiatische botten: een pijnlijk gevoel aan de ischiatische botten kan normaal zijn wanneer u al uren op de fiets zit, maar is niet normaal wanneer dit al na enkele kilometers gebeurt of zelfs van zodra u op de fiets stapt. Als u na het opvolgen van onze tips pijn blijft voelen in deze zone hebt u waarschijnlijk een model van zadel SMP gekozen dat niet geschikt is voor u. Geen probleem: wend u tot een gespecialiseerde verkoper SMP4TEST of contacteer onze klantendienst.

Eens uw zadel SMP goed geregeld is, zult u een nieuw en uniek gevoel van comfort ervaren. De regeling is alles voor het comfort, en het comfort is de ideale bondgenoot voor al wie zijn objectieven wilt halen, zowel tijdens het trainen als tijdens wedstrijden.

Deel dit bericht: