De fiets staat voor vrijheid en ontdekking. We willen dat iedereen vrij is om straden en wegen af te leggen met de fiets, om nieuwe meten te bereiken en nieuwe oorden te ontdekken.
Wanneer we “iedereen” zeggen, bedoelen we echt iedereen. Wij houden niet van beperkingen, want net als u houden we van vrijheid en ontdekking. Daarom bouwen we zadels voor elke fietser: ongeacht uw gewicht, u kunt altijd met een gerust hart op een van onze zadels springen. Inderdaad, ook als u een koolstofzadel hebt.

De koolstofzadels zijn de lichtste zadels die we hebben. Full Carbon en Full Carbon Lite zijn volledig van koolstof vervaardigd en wegen 130 g. Carbon en Carbon Lite hebben een onderstructuur in koolstof en frame van staal AISI 304. Hun gewicht varieert van 175 tot 200 g naargelang de kleur. Kunnen we nog lichtere koolstofzadels maken? Het antwoord is “Ja, dat kunnen we zeker”, maar dat doen we liever niet. Lichtheid is dan wel belangrijk, maar niet ten koste van de veiligheid.

De onderstructuren van de koolstofzadels van Selle SMP hebben 5 lagen: 4 zijn van koolstofvezel en 1 van kevlar. Het aantal lagen is heel nauwkeurig bepaald. 5 lagen is het perfecte evenwicht tussen lichtheid en veiligheid.
Door af te zien van een laag kunnen we de zadels nog lichter maken. We kunnen koolstofzadels produceren die 70/90 gram wegen, maar die zouden niet voor iedereen even veilig zijn. Wie een zwaardere lichaamsbouw heeft zou een dergelijk zadel bijvoorbeeld niet kunnen aanschaffen: het zou kunnen breken door de zware belasting, wat niet veilig is. Wie zou zich trouwens graag wegen vooraleer een zadel te kopen? En wie stelt na de aankoop van een zadel graag vast dat het onveilig is erop te gaan zitten? Dit willen we niet. Iedereen moet veilig op de fiets kunnen zitten en iedereen heeft het recht op een licht en performant zadel met boeiende lijnen en gerealiseerd met het ergonomisch design van Selle SMP.

Wij willen de vrijheid van de fietser niet beperken. Fietsen moet voor iedereen leuk blijven. Wij willen uw lichte, comfortabele en veilige ondersteuning zijn. Wij willen erbij zijn wanneer u met uw koolstofzadel van Selle SMP nieuwe objectieven haalt.

Deel dit bericht: