De elektrische fiets is de trend van het moment. Sinds het ontstaan van de elektrische fiets, blijken dit de jaren van het grootste succes te zijn. De e-bike is geen nieuwigheid: het eerste patent is van 1895. Vandaag tonen de cijfers aan dat de vraag naar elektrische fietsen wereldwijd toeneemt*. Dit jaar zien we dan ook de eerste editie van de Giro d'Italia-e bikes, gebaseerd op het gebruik van elektrische fietsen en waaraan ons vrouwelijk team zal deelnemen: Kilocal Selle SMP.
Bovendien zijn de elektrische fietsen in volle ontwikkeling. Elke fietser of wielrenner heeft eigen behoeften en daarom bestaan er verschillende e-bikes op de markt: city e-bike, elektrische mtb, elektrische trekkingfietsen,...

E-bike: welke kiezen? Laten we proberen wat duidelijkheid te scheppen

Elektrische City bike: de e-bike ontstond met dit model. Het gaat om een stadsfiets met begeleid trappen, oftewel een ideale fiets voor korte of middellange afstanden en voor ritjes in de stad. Hij is ideaal om elke afstand comfortabel af te leggen en is ook geschikt om naar het werk te rijden zonder doodop ter bestemming te komen.

Elektrische trekkingfiets: hier is sprake van een fiets ontworpen voor middellange en lange ritten, toers en reizen. Dankzij de toevoeging van een elektrische motor kan ook de minder getrainde fietser langere afstanden afleggen of vrienden vervoegen die in andere omstandigheden moeilijk bij te houden zijn. Ideaal om de stad te verkennen met een gerust hart.

Elektrische mountainbike: ook in dit geval is de e-bike perfect om langere afstanden en hoogteverschillen te overwinnen, om de eigen grenzen te verleggen. Maar er is meer: de elektrische mtb is ook ideaal voor wie getraind is en deze fiets gebruikt om de training aan te vullen, of om zich enkel op de afdalingen te concentreren, of nog, om nieuwe parcours te verkennen...

Elektrische racefiets: hier zijn snelheid en prestaties veel belangrijker. De elektrische straatmodellen aarden evenwel goed op de markt. Deze fietsen zijn aangewezen voor wie zich niet vaak kan trainen, voor wie niet gewend is aan steile hellingen naar dit tch wilt proberen of voor wie de straatfiets enkel een toeristische versie is die alleen bestemd is voor asfaltwegen.

Kortom, de elektrische fiets is helemaal geen middel voor wie te lui is om de pedalen te gebruiken. Het is een middel voor wie graag tijd doorbrengt in de open lucht, de auto minder vaak wilt gebruiken, langere afstanden wilt afleggen.. met andere woorden, ten volle wilt genieten van de fiets.
Nu u weet hoe de elektrische fiets te kiezen, lees het volgende artikel dat gaat over de ideale zadels voor elektrische moutainbikes.

*Gegevens van de laatste Global ebike Market report van Mordor Intelligence.

Deel dit bericht: