Las u ons advies al over hoe een e-bike te kiezen en besliste u een elektrische mtb te kopen? Dan hebt u een comfortabel zadel nodig, bij voorkeur ook ergonomisch en gepast voor het gebruik dat u van de nieuwe fiets zult maken.

Wilt u langere ritten afleggen? Dan hebt u een heus comfortabel zadel nodig.
Op een e-bike kunt u uw grenzen echt verleggen, maar alleen met het juiste zadel. Het ideale is een zadel voor elektrische fiets cdat zich aanpast aan uw lichaam. Alleen zo kunt u veel langer pijnloos en zonder ongemakken op de fiets zitten, en van het eerste tot het laatste ogenblik genieten. Dit geldt voor iedereen: atleten, amateurs en wielrenners van elk niveau.

Wilt u uw traditionele fiets omruilen voor een elektrische mountainbike? Dan hebt u een zadel met een speciale vorm nodig.
De boost van de elektrische motor is heel anders dan de kracht die u zelf ontwikkelt met uw benen. Daarom raden we het zadel met verhoogde achterzijde aan, om niet achteruit te schuiven. Op een steile helling, bijvoorbeeld, zult u een zadel dat u goed ondersteunt vast op prijs stellen.
Als u op uw traditionele fiets rechtop ging staan op de pedalen om harder te duwen, dan is de elektrische mtb erg handig omdat u gewoon op het zadel kunt blijven zitten. Dit betekent dat u meer tijd doorbrengt op de fiets en het comfort is bijgevolg erg belangrijk.
Om al deze redenen raden we een ergonomisch zadel aan.

Wilt u de e-bike gebruiken om de spieren te trainen? Dan hebt u een professioneel zadel voor mtb nodig.
Met de e-bike mtb kunt u dezelfde parcours als met uw traditionele fiets afleggen. Er zijn technische passages en u zult zich in situaties buiten het zadel bevinden die ervaring vergen. U hebt een zadel nodig dat uw bewegingen niet belemmert. Als u vaak in lage positie zit, kies dan een zadel met kromme puntAls u een maximale bewegingsvrijheid wenst, kies dan een plat maar ergonomisch zadel.

Wilt u het juiste zadel voor uw elektrische mtb kopen? Neem een kijkje naar onze zadels: hun comfort zit nu net in de ergonomische vorm. Lees ook het wetenschappelijk artikel dat het comfort ervan aantoont.

Om het ideale zadel te vinden, gebruik de Saddle Finder.

Deel dit bericht: