De gravelfiets is de trouwe metgezelf van elke fietser die bij de eerste aanblik van asfalt de eerste onverharde weg opzoekt. Het is meteen ook de ideale fiets voor wie in elke onverharde weg oneindig veel mogelijkheden ziet om zich te vermaken tijdens een epische rit. In dit artikel hebben we het vaak gehad over gravekfietsen, maar nu gaan we iets verder. We ontdekken graag hoe een gravelzadel eruit moet zien.

De eigenschappen van dit zadel:
- comfortabel;
- gevuld;
- makkelijk te regelen.

We kijken even naar de details.
Als je een gravelfiets hebt, breng je meer tijd door op het zadel. Het is dus maar goed dat dit vooral comfortabel is. Het zadel moet zich aanpassen aan uw lichaam (en niet het omgekeerde). Je mag geen pijn of ongemak ervaren, ook niet op de laatste km van je parcours.
Het zadel moet ook gevuld zijn, voor meer comfort. Je kiest zelf hoe gevuld je zadel moet zijn, in functie van je gevoel en het soort terrein waarop je rijdt. Het belangrijkste is makkelijk zitten, anders werken de benen niet mee.
De gravelzadels moeten makkelijk te regelen zijn. Een zadel is makkelijk te regelen wanneer de onderstructuur lang is, want zo ben je altijd zeker dat je de juiste positie vindt.

Welk zadel van Selle SMP is het meest geschikt voor de gravelfiets?
Al onze zadels zijn comfortabel en makkelijk te regelen. De meeste zadels zijn gevuld, we kunnen dus gerust stellen dat ze bijna allemaal gebruikt kunnen worden op deze fietsen. Maar er zijn zadels bij die volgens ons meer aandacht verdienen, en één daarvan is de VT30C.

Het ergonomisch en gebrevetteerd design van dit zadel is bedacht om komaf te maken met pijn, ongemak en gevoelloosheid, ook voor wie kilometers aflegt op onverharde wegen. Het design is nieuw (zoals dat van de serie F) en maakt het mogelijk vrij te bewegen op het zadel: ideaal voor wie een gravelfiets heeft. Verder bevordert de compacte vorm de rotatie van het bekken.
Met zijn zwart matte bekleding Velvet Touch en het frame Matt Look ziet het zadel VT30C er super cool uit. Maar geloof ons vrij: hij is niet bang voor wat vuil. Gelukkig, want onverharde wegen zijn zeler niet vrij van modder en stof! Het zadel VT30C is vervaardigd van robuuste materialen die veilig en duurzaam zijn.

Nu je weet wat een gravelzadel in zijn mars moet hebben, monteer er een op je fiets en wegwezen: op verkenning van nieuwe onverharde wegen!

Deel dit bericht: