Velen vragen ons waarom de zadels Selle SMP zo comfortabel zijn.
Omdat ze u op het lijf geschreven zijn.
Maar hoe kunnen ze op het lijf van welke gebruiker geschreven zijn?
Simpel: omdat ze met bijzonder veel zorg ontworpen zijn.

Wat dit nu precies betekent leggen we in dit artikel uit. Alle zadels Selle SMP zijn ontworpen met de fundamentele bijdrage van de fietsers. U dus.
Elke lancering wordt vooraf gegaan door een onzichtbare maar constante en onontbeerlijke werkkracht.

De realisatie van het prototype: het zadel krijgt vorm.
Het prototype is het zadel dat klaar is om getest te worden en gebaseerd op ons ergonomisch en gebrevetteerd ontwerp. Om tot dit ontwerp te komen hebben we een hele reeks van experimenten gevoerd en we hebben het hierover gehad in dit artikel over de antiprostaatzadels die werken.
Het prototype is dus in feite een zadel dat tot in de kleinste details bestudeerd is om zich aan het menselijk lichaam aan te passen, om ongemak en kwaaltjes te voorkomen. En nu is het aan jullie, liefhebbers van de fiets.

De proef op de som: op de fiets en trappen!
Eens het prototype bepaald is, vragen we de beroepswielrenners, teams en amateurs het te testen, zelfs kilometers lang. Het prototype begint zijn werk te doen: het wordt op de fietsen gemonteerd en wordt uitgetest op de wegen, routes en pistes. Uiteraard proberen wij het zelf ook uit: we zijn immers niet altijd in de fabriek of op kantoor. Zodra het even kan, nemen we de fiets en proberen we, elke keer opnieuw. Tot we tevreden zijn.
Dit is de belangrijkste fase in de realisatie van ons zadel. De tests uitgevoerd door de wielrenners verstrekken ons empirische informatie, sensaties, opinies, voorstellen, tips en, waarom niet, ook kritiek. De bedoeling is altijd dezelfde, maar nooit banaal: een comfortabel zadel maken. Daarom staan we open voor elke commentaar.
We hebben dit voor al onze zadels gedaan: van het allereerste model Pro tot de laatste F20 en Vt30C. De wielrenners hebben ze uitgetest en hebben ons heel nuttig advies gegeven om het prototype nog te verbeteren. En zo zijn we tot de eindfase gekomen.

Afwerking: een bijzondere zorg voor elk detail
In deze fase verzamelen we de kostbare bijdragen van onze fietsers en gebruiken we die om het nieuwe zadel op punt te stellen. Dit zijn heuse perfectioneringen. Als het nodig is wijzigen we bijvoorbeeld de afmetingen op de millimeter na. Of we veranderen een materiaal omdat het niet de verhoopte resultaten leverde. Alles moet perfect zijn om een perfect zadel te krijgen.
Op het eind van dit fundamenteel werk spreken we niet langer van prototype maar van een product dat klaar is om op de markt te komen.

Het zadel is klaar: klaar om elke uitdaging aan te gaan, om elke situatie het hoofd te bieden en, vooral om de fietsers te ondersteunen zonder tintelend gevoel of ongemak. Zo comfortabel dat het niet opvalt!

Deel dit bericht: